23844635_888912954601970_1523424553632685717_n

Winterfair bij Parcifal op 25 november 2018

Drumfanfare Majorettenpeloton Parcifal organiseert wederom een Winterfair!

Deze Winterfair vindt plaats op zondag 25 november van 12.00 uur – 17.00 uur.
De fair wordt gehouden in het verenigingslokaal aan de Pr. Hendriklaan 382 (t.o. politiebureau Brunssum)

Op de fair zullen diverse standhouders hun specialiteiten aanbieden, variërend van leuke cadeauartikelen, lekkere chocolade figuren tot adventsstukken en benodigdheden.

Dus voor een sinterklaascadeautje of al iets voor de kerst, er is genoeg aanbod.
Voor de kinderen is er een grabbelton.

Natuurlijk zal de inwendige mens niet worden vergeten;

Warme wafels met chocomel, een lekkere BBQ worst of een heerlijke reifkoek.

Ook zal een glaasje warme Glühwein niet ontbreken.

De entree is geheel gratis.

 

Fijne vakantie!!

Alle leden en vrienden van Parcifal: een hele fijne vakantie toegewenst! Na een een hele gezellige afsluiting is de deur voor 6 weken op slot. Maandag 31 augustus start de repetitie van het slagwerk en de training van de majorettes weer. Donderdag 3 september begint het blaaswerk aan hun 1e repetitie.

Prinses Mariska de 1e

Afgelopen zaterdag hebben we weer mogen genieten van een gezellige carnavalsavond. De avond was weer fantastisch georganiseerd. Nadat Jordy de 1e zijn scepter, cape en steek had afgelegd, werd tijdens een wederom prachtige proclamatie een nieuwe prinses uitgeroepen.

MARISKA de 1e, heerseres van Parcifal 2015

Mariska Baar is al van jongs af aan lid van onze vereniging als majorette.

Gefeliciteerd Mariska en namens iedereen wensen wij jou een geweldige Vasteloavend toe.

Prinses Mariska I 2015

 

 

Kenny Daamen verrast door overhandiging Tamboer Maîtrestok Freddy Martens

 

Tijdens de repetitieavond afgelopen donderdag vond er wel een héél bijzonder moment plaats. Kenny Daamen werd volledig verrast door de overhandiging van de Tamboer Maîtrestok van ons sinds kort overleden lid Freddy Mertens. Dit werd gedaan door zijn echtgenote Elke en dochter Jenny.

In het verleden heeft Freddy, samen met Sjeff Nowacki, een TM-cursus gevolgd. Daarna heeft hij een eigen stok laten maken. Sinds een hele tijd lag stok onaangeroerd op de kast. In het korte verleden heeft Freddy zich eens laten ontvallen dat hij welk iemand wist die deze stok zou mogen overnemen. En Elke en Jenny hadden wel een idee wie dat zou zijn. Dus afgelopen donderdag kwamen zij speciaal uit Aken om Kenny hiermee te verrassen. Huub legt aan iedereen uit over het idee achter deze stok. Doordat Elke en Jenny beiden geen woord Nederlands spreken, deed hij dat heel graag voor hen.

Tijdens de kinder-carnavalsoptocht in Brunssum a.s. zaterdag, zal Kenny als Tamboer Maître met zijn nieuwe stok te bewonderen zijn.

Geloof maar dat hij hier maar wat trots op is en deze met veel eer zal gebruiken.

IMG-20150207-WA0009

 

Succesvolle deelname Parcifal op solistenconcours!

 Vandaag was het dan zover. Na jaren van afwezigheid zou onze vereniging weer aanwezig zijn tijdens een solistenconcours.
Het concours werd georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen en werd gehouden in Hulsberg. Dit maal zouden Jari Meeuwissen en Kay Volgelaar onze verenging vertegenwoordigen. Vanaf november werd druk geoefend. Helaas moest Kay op het laatste moment door omstandigheden verstek laten gaan. Daarvoor in de plaats gaf Ricardo Engelen zich op om op concours te gaan.

Met nog maar 2 weken te gaan hebben Jari en Ricardo met hulp van slagwerkinstructeur Hein Timmermans zich een slag in de rondte gewerkt om op tijd klaar te zijn. En het is gelukt. Met het prachtig uitgevoerd stuk Pickles I van J.G. Schroen behaalde het duo 83 punten.
Een resultaat waar beide heren en hun instructeur heel trots op mogen zijn.

De meegereisde fans zijn dat nog meer en kijken reeds uit naar een volgend solistenconcours waar Jari en Ricardo wellicht weer als duo hen beste slagwerkbeentje voor kunnen zetten. Op naar 85 punten of meer…

Namens het bestuur:

Jari en Ricardo, van Harte Gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. Een resultaat waar wij met zijn allen heel trots op zijn. Ricardo, bedankt dat je bent ingesprongen en samen me Jari hebt gezorgd dat dit solistenconcours door kon gaan.

Ellen Roberts, secretaris

20150125_153456_resized

 

Overlijden Freddy Mertens

Vanmorgen bereikte ons het verschrikkelijke bericht van het plotseling overlijden van onze vriend en slagwerk-lid FREDDY MERTENS.
De verslagenheid onder bestuur, instructeurs en natuurlijk de leden is enorm. Wij wensen Elke, Jennifer en Dennis heel veel sterkte toe.

IMG_0202